Menu
Administratie

Dure tijden; zo haal je het einde van de maand wel!

Dure tijden; zo haal je het einde van de maand wel!

Het zijn dure tijden, dat zal iedereen met ons eens zijn. Alle prijzen lijken wel te stijgen, van die in de supermarkt tot de prijzen op de gas- en elektra afrekening. Niet iets om vrolijk van te worden en ook een bron van veel stress. Dit geldt voor particulieren, maar ook zeker voor de zakelijke markt. Het kan een puzzel en uitdaging zijn het einde van de maand te halen, zeker wanneer er opeens een financiële tegenvaller ontstaat. Een risico wat er altijd is en waar je je nooit op kunt voorbereiden. Hoe je toch het einde van de maand haalt in economisch zware tijden? Hier dé tips op een rij.

Spaarpot

Het klinkt misschien niet logisch, maar start juist in dure tijden met sparen. Al is het maar een klein bedrag per maand, door nu op de kleintjes te letten en deze opzij te zetten kun je grote problemen in de toekomst voorkomen. Spullen op krediet kopen is namelijk vaak zeer duur, dit zo goed en zo kwaad als het kan voorkomen kan veel geld schelen.

Verkoop

Naast dat je spullen minder kunt gaan kopen en daarmee gaat besparen kun je ook spullen gaan verkopen. Kijk eens kritisch rond in je huis en verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt. Geef dit geld niet meteen weer uit, maar zet het op een spaarrekening. Zo kun je relatief snel een flink appeltje voor de dorst creëren.

Verkoop

Begroot scherp

Kijk daarnaast ook scherp naar je vaste lasten. Dure tijden zijn hét moment om eens kritisch naar je eigen uitgaven patroon te kijken. Wellicht kun je overstappen van verzekering(smaatschappij) of een ander goedkoper telefoonabonnement afsluiten. Wanneer je dit bij elkaar optelt, kan dat op een leuk bedrag en dus besparing per maand uitkomen.

Even lenen

Geld lenen is tegenwoordig heel gebruikelijk en eenvoudig te regelen. Een kleine zakelijke lening is in een mum van tijd afgesloten en ook een pinvoorschot is zo geregeld. Niets om je voor te schamen. Ga daarom niet aan het einde van de maand wakker liggen van geldzorgen maar regel net even dat beetje extra geld. Dit kan je een hoop stress en gedoe besparen!

Kortom, voel je getroost met de gedachte dat het niet alleen voor jou maar voor alle mensen in Nederland financieel uitdagende tijden zijn. Door bovenstaande aandachtspunten kun je ervoor zorgen dat geldzorgen wellicht voor jou uitblijven in de toekomst!