Met de motor naar het werk: 7 tips

0

De lente is begonnen. De zon komt weer vaker tevoorschijn. Wat betekent dat het de motor ook weer uit het stalling gehaald kan worden. Motor uit de stalling houdt in rijden en de motor verzekeren. Voor je de motor opstapt naar werk is het noodzaak eerst je motorverzekering weer aan te zetten. Dat kan eenvoudig en snel met een motorverzekering van Diks.

Met de motor naar je werk rijden in de zon is natuurlijk heerlijk. Maar we wonen nou eenmaal in Nederland en een regenbui is niet altijd onvermijdelijk. Daar kan je ’s morgens niet op hebben gerekend. Wij hebben hier tips verzameld om met de motor naar je werk te rijden.

Tip 1

Neem ten alle tijden je regenspullen mee. Let op bij het kopen van een waterdichte broek dat de broekspijpen lang genoeg zijn. Neem ook altijd een regenbroek en -jas mee.

Tip 2

Heb je die regenbui die het weerbericht niet voorspelde. Is het een regenbui sinds lange tijd? Let op schuimvorming. Zie je dat op de weg, rij voorzichtig. Het vuil en olie heeft zich verzameld en dat betekent dat het glad kan zijn.

Tip 3

Let op de wegwerkzaamheden. De witte strepen kunnen zoals je weet glad zijn. Tijdens wegwerkzaamheden kunnen de strepen niet wit maar zwart zijn. Daardoor zie je ze minder goed. De kans dat je gaat glijden is dan groter aanwezig.

Tip 4

Zorg dat je vizier schoon is. Regent het dan kan je veel last hebben van een vies vizier. Je moet dan door een laagje water kijken, doordat de druppels niet wegvloeien. De druppels zorgen weer dat door het licht van de lantaarns of koplampen je niets meer ziet. Een schoon vizier is niet alleen van belang bij regen maar ook bij mist. Heb je onverwachts met mist te maken, zorgt een schoon vizier dat je zicht blijft houden.

Tip 5

Draag handschoenen waarvan de wijsvinger een strip rubber of zeemleer bevat. Heb je te maken met een vies vizier waar de druppels op blijven. Door een handschoen te dragen die een strip rubber of zeemleer bevat kan je het vizier schoon zemen.

Tip 6

Ben je laat klaar met werken. Dan kan je in het donker naar huis rijden. Let dan goed op de witte middenstreep en de zijstrepen, reflectoren en markeringen op de weg.

Tip 7

Wellicht de belangrijkste en al eerder genoemd. Zorg dat je rijdt met een motorverzekering. Door te kijken en vergelijken bij een motorverzekering van Diks weet je zeker een goedkope en passende verzekering af te sluiten.

Delen

About Author