Inspiratie voor een onvergetelijk personeelsuitje

0

Veel bedrijven vinden het nodig, en daarin geven wij ze groot gelijk, om zo nu en dan wat te doen aan teambuilding. Dit kan door het organiseren van een bedrijfs-/personeelsuitje. Vaak kijken de werknemers er al een lange tijd naar uit en wanneer het een succes blijkt te zijn spreken ze er ook een lange tijd over na. Maar welke uitjes zorgen ervoor dat het personeel voldoende bevredigd wordt en de sfeer binnen de organisatie wordt verbeterd?

Sportief aan de slag
Het is erg populair om een sportieve draai te geven aan een personeelsuitje. Zo zou je, bij lekker weer, kunnen kiezen voor open water zwemmen en hier afsluitend een barbecue kunnen organiseren. Teambuilding staat natuurlijk op één, want er moet een hechte band tussen werknemers gecreëerd worden.

Heb je weleens gehoord van poldersporten? In de groene gordel van het land zijn er organisaties die dit realiseren. Het idee is om geheel smerig dan wel niet stinkend naar huis te gaan. Met een soort slop en slootrace zorg je voor een enorm competitieve sfeer binnen het team en maar eens kijken wie wel en wie niet tegen zijn/haar verlies kunnen.

Zelf organiseren
Ben je creatief en wil je graag iets echt onvergetelijks? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om zelf een uitje te maken. Denk hierbij aan het organiseren van een speurtocht, maar het moet wel leuk blijven voor de werknemers natuurlijk. Zorg ervoor dat er voldoende spullen gerealiseerd zijn om het eigen uitje tot een succes te brengen. Je zou er bijvoorbeeld voor kiezen om een rally, met voorafgaande toestemmingen te hebben gekregen, te organiseren. Zorg wel dat de fanatiekelingen in een ander team zitten dan de personen die wat minder waarde hechten aan een goed resultaat.

Doe iets geks
Naast de uitjes die wat vaker voorkomen is het wellicht ook leuk om iets te doen wat de werknemers niet verwachten. Denk hierbij aan een verzorgde avond in het casino. Met voorafgaand een etentje en hierna het spelen van diverse varianten van roulette of poker zou je wat competitieverband in het uitje kunnen bouwen. Er kan onderling gestreden worden en wellicht kan je als werkgever een potje vrijmaken per team en na een bepaald tijdsbestek inventariseren wie het meeste winst heeft gehaald.

Delen

About Author