Kies het perfecte overhemd voor op werk

0

Tegenwoordig bestaan op werk vele dresscodes. Bij sommige bedrijven geldt nog een strikte business cultuur wat outfit betreft. Kostuum, overhemd met manchetknopen en das. Terwijl bij veel andere bedrijven dit een stuk losser is gelaten. Dresscodes als smart casual en casual zien we steeds meer terug op kantoren. In dit artikel worden 3 dresscodes besproken voor op werk. In samenwerking met overhemden specialist Overhemden.com wordt aangegeven welk overhemd het beste past bij welke dresscode. Van mooie, dure zakelijke overhemden tot de mooiste casual overhemden. Ze bestaan allemaal. En na dit artikel weet je precies welke je voor welke gelegenheid moet kiezen.

Het business overhemd
Een zakelijk overhemd is vaak effen of met een rustig motief erin. Denk aan wit, lichtblauw, lichtroze. Of een licht motief zoals een streepje, ruitje of pied-de-poule weving. Een zakelijk overhemd kan zowel dubbel manchet, als een overhemd met gewoon knopen zijn. Dat hangt af van de voorkeur van de drager. Wat zakelijke overhemden vaak wel gemeen met elkaar hebben, is dat ze allemaal van hoge kwaliteit zijn. Merken met hoge kwaliteit zakelijke overhemden zijn bijvoorbeeld Circle of Gentlemen, John Miller, Eton, Profuomo Sky Blue en Van Laack. Dit zijn merken die alleen de fijnste wevingen ter wereld gebruiken.

Het smart-casual overhemd
Het smart-casual overhemd is een overhemd met nét een leuke twist eraan. Dit zijn vaak ook effen overhemden of overhemden met een rustig motief. Maar dan nét iets anders. Denk hierbij aan een contrasterende boord of manchet. Of garens die net een ander kleurtje hebben. Het smart-casual overhemd is net wat speelser dan het zakelijke overhemd. En kan perfect gedragen worden zonder een (strop-)das. Smart casual is tegenwoordig de meest geziene kledingstijl op kantoren. Outfits met alleen een jasje, of juist met een nette chino.

Het casual overhemd
In de opmars: het casual overhemd. Dit overhemd past goed bij veel bedrijfsculturen van jonge bedrijven. Bij het casual overhemd zijn eigenlijk geen regels. De boorden verschillen. De manchetten hebben andere kleuren. De knopen hebben een leuke twist. Maar bovenal het overhemd zelf kan niet gek genoeg. Kijk eens naar een merk als Kronstadt bijvoorbeeld. Dit jonge Deense merk combineert hip en trendy, met overhemden van de hoge kwaliteit. Veel van deze overhemden zijn gemaakt van flanel. Dit is een katoen-polyester combinatie dat heerlijk aanvoelt.

Het juiste overhemd kiezen
Het kiezen van het juiste overhemd is makkelijker dan je denkt! Je kan eenvoudig thuis de juiste maat bepalen. Leg een centimeter om je nek, borst en buik heen. Tel bij de borst en buik omvang 6-12 centimeter op. En bepaal aan de hand van de maattabel van het betreffende merk de juiste maat. Zo ontvang je meteen een goed zittend overhemd. En twijfel je over de maat? De specialist in overhemden, overhemden.com, helpt je graag persoonlijk met het kiezen van de juiste maat. Zo vind je altijd het juiste overhemd online!

Delen

About Author