Menu
Nieuws

Maak ze gek ( TIP lees dit boek )

In Maak ze gek! krijg je van bestsellerauteur Aartjan van Erkel de geheime formule voor opvallende online marketing, plus een groot aantal Nederlandse voorbeelden. In deze preview geeft hij zijn geheime formule vast weg.

1. Vermoord de clichés

Hoe vermoord je de clichés op je website, in nieuwsbrieven of in campagnes? Hoe zeg je iets dat volledig onbekend is? Ontdek hoe je iets zegt over je bedrijf dat uniek is en de volle aandacht krijgt van het onderbewuste: het deel van de hersenen dat de beslissingen neemt.

2. Vlieg onder de bullshit-radar

Storytelling valt op, want verhalen komen keihard binnen in het brein. Leer om verhalen te vertellen die klanten interessant vinden. Hoe je oerplots gebruikt waardoor klanten meteen een connectie met je voelen. En hoe je iets verkoopt dat heel technisch of complex is.

3. Laat je teksten bloeden

Praten over problemen is dé manier om klanten in actie te laten komen, bijvoorbeeld te laten bellen of bestellen. Alle politieseries en Hollywood-films gebruiken dit, net als bestsellers zoals De Da Vinci Code. Waarom problemen mensen boeien, en hoe je dat toepast in je marketing.

4. Maak je klanten emotioneel

Emotie komt vanuit het onderbewuste en is noodzakelijk om een beslissing te kunnen nemen. Leer hoe je emotie triggert om meer respons te krijgen.

5. Breng hun hartslag omlaag

De meeste bedrijven beginnen in hun marketing meteen over hun oplossingen, maar dat is helaas geen goed idee. Ontdek hoe jij je product heel anders kunt presenteren, zodat je klanten wél enthousiast worden.

6. Bewijs wat je belooft

Klanten raken pas echt overtuigd als je ook het bewijs levert. Je hebt pas een ‘Oh my god! What the f*ck’ effect als je alle twijfels van tafel veegt. Ontdek hoe je onomstotelijk bewijst wat je belooft.

7. Zorg dat ze geen nee meer kunnen zeggen

Slechte verkopers verdiepen zich te weinig in hun klanten, ontdekken daardoor hun bezwaren niet, en verkopen minder. Hoe je de obstakels wegneemt die een ja in de weg staan.

8. Gebruik al je charmes

Bijna niets verkoopt zo goed als sympathie. Wat je op internet moet doen om klanten een klik met je te laten voelen.

9. Geef een belachelijk waardevol cadeau

Geef klanten iets belachelijk waardevols, dat jou weinig kost. Wat je op internet kunt weggeven om je klanten helemaal wild te maken, zodat ze je website of nieuwsbrieven als gekken aan hun vrienden gaan doorsturen.

10. Maak jezelf onvergetelijk

Klanten die een vaste relatie met je hebben leveren meer geld op. Ze denken meteen aan jou als ze jouw soort product of dienst nodig hebben. Ontdek hoe je onvergetelijk wordt voor je klanten.

Aartjan van Erkel is online copywriter, spreker en trainer. Hij helpt ondernemers om meer te verkopen op internet door beter te worden in copywriting, zelfs als ze niet kunnen schrijven. Op zijn blog http://www.schrijvenvoorinternet.nl geeft hij gratis tips voor je website. Hij is de auteur van de bestseller Verleiden op internet en van Maak ze gek!

Van de redactie van Zakelijk.nl

Ik ben sinds 1997 actief op het WEB en kom weinig mensen tegen die op een leuke en duidelijke manier echt waardevolle tips geven om online succesvol te zijn. Aartjan is spreker geweest op een website conversie congres dat wij organiseerden voor onze zakenpartners. Veel van deze partners hebben hier erg veel aan gehad. Ze zijn vaak met tientallen procenten in online omzet gegroeid. Dit nieuwe boek is een mooi nieuw cadeau voor mijn zakenpartners. Van een zolderkamertje tot miljoenen bedrijf, het kan zomaar als je zijn boeken leest.

Rob Kraaijenvanger