Printless Tuesday

0

Dinsdag 28 juni is het Printless Tuesday! Deze dag is in het leven geroepen door Ricoh om er even bij stil te staan dat er nog steeds veel papier wordt verspild door onnodig veel te printen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 60% van de Nederlanders één of meer geprinte pagina’s per week weggooit of vergeet op te halen bij het kopieerapparaat of de printer. Hoe is jouw printgedrag? Doe mee met Printless Tuesday en let 28 juni extra goed op jouw printgedrag en dat van je collega’s!

Onderzoek

Voor vrijwel iedereen is het herkenbaar dat dat er vele onnodige printjes vanuit het kopieerapparaat regelrecht de prullenbak ingaan. Zeker in het bedrijfsleven gebeurt dit nog onnodige veel. Zo blijkt uit onderzoek van Multiscope (2015) dat slechts 12% van alle organisaties een duidelijk printbeleid heeft. Hierbij komt ook naar voren dat vrouwen bewuster printgedrag vertonen dan mannen. De meest geprinte documenten zijn hierbij contracten, offertes, facturen, teksten en privézaken. Zie voor een helder overzicht met alle kernstatistieken onderstaande infographic.

10 tips om duurzamer te printen

Met een beetje discipline kan iedereen duurzamer printen en kopiëren. Hieronder volgen 10 praktische tips om op Printless Tuesday al de eerste stappen te zetten.

  1. Print (automatisch) dubbelzijdig
  2. Druk meerdere pagina’s af op 1 vel papier
  3. Gebruik standaard lichter papier om te printen, 75 gram is vaak al voldoende
  4. Probeer de witruimte zoveel mogelijk te beperken
  5. Deel zoveel mogelijk informatie digitaal
  6. Print niet alles klakkeloos uit, maar sla informatie ook eens op in PDF
  7. Registreer printgedrag en stuur hierop binnen de organisatie
  8. Werk met slimme printer- en of kopieerapparaat oplossingen, die bijvoorbeeld dubbele prints of verkeerde lay-outs herkennen en je hiervoor waarschuwen
  9. Confronteer collega’s met de duurzaamheidsgevolgen van printen, waaronder het water- en stroomverbruik, de CO2-uitstoot en het aantal bomen dat maandelijks wordt verbruikt
  10. Zet punt 1 t/m 9 om in een sterk printbeleid voor jouw organisatie

Bent u klaar voor de volgende stap?

Printless Tuesday is door Ricoh vorig jaar geïnitieerd. Als Ricoh business partner juicht Hofax dit initiatief van harte toe. Zo kan Hofax u niet alleen verder helpen met slimme print hardware en software, maar hebben wij zelf ook direct ons printbeleid aangescherpt. Zo worden duizenden facturen per jaar inmiddels digitaal verstuurd en zullen onze pakbonnen spoedig volgen. Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u meer informatie over duurzame printsystemen? Neem dan contact op met Hofax.

2016_infographic_printless_tuesday-page0

Delen

About Author