Menu
Nieuws

Salarisadministratie wel of niet uitbesteden

Salarisadministratie wel of niet uitbesteden
Heeft u personeel in dienst? Dan bent u als ondernemer verplicht een salarisadministratie te voeren. U kunt ervoor kiezen de salarisadministratie uitbesteden of dit in eigen beheer te houden. Om een goede keuze te maken hebben wij de voor en nadelen van de salarisverwerking uitbesteden in kaart gebracht.

Het voordeel van loonadministratie uitbesteden
Salarisadministratie uitbesteden levert in veel gevallen een tijdsbesparing op. U kunt u als ondernemer richten op uw core business in plaats van administratie werkzaamheden als salarisadministratie.

Daarnaast hoeft u zich niet te verdiepen in de continue veranderende wet en regelgeving. U krijgt vaak deskundig advies in HR vraagstukken en een salarisadministrateur kan ook (ingewikkelde) vragen van medewerkers beantwoorden. Kiest u voor online salarisverwerking, dan heeft u in veel gevallen direct inzicht in periodecijfers en betaalt u vaak een vaste prijs per maand. Vanwege het online karakter hoeven deze kosten tegenwoordig niet meer al te duur te zijn.

Door uw loonadministratie uit te besteden geeft u het beheer uit handen aan deskundig adviseurs met een financiële achtergrond. Vaak wordt ook uw aangifte loonbelasting ingediend en weet je zeker dat fiscale kansen volledig benut worden.

Het voordeel van zelf salarisadministratie doen
Zelf de salarisadministratie voeren levert uiteraard direct een kostenbesparing op. Er zijn tegenwoordig steeds meer partijen die software aanbieden voor online salarisadministratie. Echter de tijd die u besteedt aan salarisverwerking, kunt u niet besteden aan uw onderneming. Als ondernemer moet u overwegen of deze werkzaamheden opwegen tegen de omzet die u kunt maken als u zich focust op uw core business.

Een belangrijk voordeel is dat u zelf inzicht houdt in de loonadministratie. Kiest u toch voor salarisverwerking uitbesteden, kies dan voor een partij in online salarisadministratie. Deze partijen bieden je vaak mogelijkheden om actueel inzicht te hebben in periodecijfers via een mobiele app.

Als kleine onderneming met weinig personeel is het vaak verstandig om de salarisadministratie uit te besteden. Hierdoor kunt u samen met uw team zich volledig focussen op de onderneming en verliest u geen tijd aan administratieve zaken en veranderende regels. Groeit uw bedrijf en hebt u steeds meer personeel in dienst? Dan is het, het overwegen waard om uw salarisverwerking zelf te regelen. Bij uitbesteden betaalt u namelijk vaak per medewerker waardoor de kosten op kunnen lopen.