Een schoon bedrijfspand; maak een goede eerste indruk

0

De eerste indruk telt: en dat geldt niet alleen voor jou als persoon maar ook voor de onderneming zelf. Een schoon bedrijfspand zorgt er dan ook voor dat je een professionele uitstraling hebt en een goede eerste indruk achterlaat. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om zelf in een schone en overzichtelijke omgeving te kunnen werken. Maar hoe zorg je er nu voor dat het bedrijfspand schoon en opgeruimd blijft en je ook voldoende tijd overhoudt voor andere belangrijke taken? We geven je een aantal praktische tips.

1. Schakel hulp in

De belangrijkste tip is misschien wel het feit dat het ontzettend verstandig kan zijn om hulp in te schakelen. Schoonmaakbedrijven als milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf Boen Groen nemen je hele schoonmaak en alle aanvullende taken voor je uit handen. Zo hoef je jezelf niet druk te maken over de hygiëne van het pand of het feit of het toiletpapier wel aangevuld is. Houd je mooi meer tijd en energie over om je te focussen op andere belangrijke taken.

2. Gebruik hulpmiddelen

Hoewel professionele schoonmakers wonderen lijken te kunnen verrichten, blijft het wel belangrijk om dat glimmende kantoor ook gedurende de week schoon te houden. Gebruik hier handige hulpmiddelen zoals simpele schoonloopmatten voor. Op deze manier blijft het vuil buiten en blijft het bedrijfspand netjes schoon. Vraag je schoonmaakbedrijf dan natuurlijk ook even of ze ook de schoonloopmatten regelmatig schoon willen maken.

3. Plaats voldoende prullenbakken

Iedereen moet zo zijn steentje bijdragen aan een schoon bedrijfspand: maar je moet hier wel van voldoende mogelijkheden voorzien. Door overal voldoende prullenbakken en recycle mogelijkheden te plaatsen zorg je ervoor dat alle medewerkers de mogelijkheid hebben om hun afval direct te scheiden en voorkom je rondslingerende rommel op de vloeren of op de bureaus. Je schoonmaakbedrijf kan de prullenbakken en recycle mogelijkheden vervolgens op tijd legen zodat ze gewoon gebruikt kunnen blijven worden.

Schoon bedrijfspand

4. Let op de details

Vraag de professionele schoonmakers regelmatig om ook het detailwerk op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van de ramen, de tegels van de toiletten of het schoonmaken van het tapijt. Het zijn juist deze ‘kleine’ dingen die een ontzettend groot verschil maken.

5. Vergeet de entree niet

Houd zelf ook de entree goed in de gaten. Zorg bijvoorbeeld dat de gevels goed schoon zijn, dat de planten water hebben gehad en dat er niet teveel rommel of viezigheid voor de ingang ligt. Een schone entree is het begin van een goede indruk!

Delen

About Author