Veilig op weg richting werk

0

Misschien ben jij een van die vele Nederlanders, die op de motor naar het werk rijden. Wat is er immers prettiger dan je werkdag omlijsten met het heerlijke gevoel van vrijheid dat je op de weg ervaart? Als je je hierin herkent, dan zal je waarschijnlijk ook veel belang hechten aan je veiligheid onderweg. In dit artikel geven we daarom een aantal goede tips, waardoor je in weer en wind veilig aan zult komen op je werk.

Een kwalitatieve helm
Allereerst is het erg belangrijk dat je een goede helm koopt bij een kwalitatieve zaak als bijvoorbeeld Helmonline.nl. Zorg ervoor dat je altijd een helm koopt met een ART-keurmerk, want een val kan voor grote schade aan de schedel zorgen. Bezuinigen op een helm is dus zeker niet verstandig. Je fysieke veiligheid staat immers op het spel.

Controle en technische eisen
Als je een motor bezit, is het belangrijk dat je die geregeld laat controleren op slijtages of mankementen die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Zorg er daarnaast altijd voor dat je voertuig voldoet aan de wettelijk gestelde technische eisen. Zo mag een motor bijvoorbeeld niet langer zijn dan vier meter en moet hij goed werkende remmen bezitten.

Beschermende kleding
Als je veiligheid je lief is, is het zaak goede kleding voor op de motor aan te schaffen. Denk hierbij aan een goedgekeurde helm, bescherming voor de ogen, gesloten schoenen of laarzen, handschoenen en het liefst een leren motorpak. Als je op al deze factoren let, en je daarnaast altijd zorg draagt voor goed en verantwoord rijgedrag, zal je nog lang veilig van het motorrijden kunnen genieten. En natuurlijk veilig op je werk arriveren, keurig op tijd, zodat ook je baas alleen maar tevreden kan zijn. Wij wensen je alvast veel rijplezier toe!

Delen

About Author