Menu
Nieuws

Voorkom klachten met een ergonomische bureaustoel

Wanneer je een kantoorbaan hebt, breng je het overgrote deel van je tijd overdag zittend door. Het is dan ook erg belangrijk dat je tussen het werken door regelmatig even beweegt. Dat kan eenvoudig door iets te gaan vragen bij een collega of even koffie te gaan halen. Wanneer je lichamelijke klachten wilt voorkomen is naast het regelmatig bewegen ook een goede ergonomische bureaustoel van groot belang.

BMA Ergonomics
Een goede bureaustoel is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van mensen die veelvuldig zitten tijdens het werk. Daarom begon BMA, inmiddels al bijna 25 jaar geleden, met het ontwikkelen van ergonomische kantoorstoelen. Een goede ergonomische bureaustoel helpt klachten te voorkomen en kan moeiteloos aangepast worden aan verschillende mensen. Iedere werknemer heeft immers een andere postuur en persoonlijke wensen met betrekking tot comfortabel werken. De bureaustoelen van BMA Ergonomics passen zich aan de bewegingen van de gebruiker aan waardoor altijd de juiste ondersteuning geboden wordt. Bovendien zijn de stoelen ook nog eens dynamisch instelbaar.

Waarom is een goede bureaustoel zo belangrijk?
Het belang van een goede bureaustoel wordt door veel mensen onderschat. Het voorkomt allerlei kleine pijntjes en ongemakken bij werknemers die uiteindelijk kunnen uitlopen op iets groots. Met goede ergonomische bureaustoelen zorg je ervoor dat de werknemers comfortabeler werken en tevreden werknemers betalen zich vroeg of laat natuurlijk altijd uit. Daarbij zul je op lange termijn het ziekteverzuim zien afnemen. Wanneer je de hele dag door zittend je werk moet doen, is het belangrijk om goed en comfortabel te zitten. Op welke manier dit is, kan per persoon verschillen. Juist daarom is het erg belangrijk dat een bureaustoel aangepast kan worden aan iedere individuele gebruiker. Dat heeft niet alleen met de persoonlijke wensen van ieder individu te maken, maar ook met de werkzaamheden. Wanneer je de hele dag aan het telefoneren bent, maak je immers gebruik van een andere werkhouding dan wanneer je de hele dag intensief aan het typen bent.