Menu
organiseren

Nieuws bedrijfsuitje op Texel

Een uitje ideaal voor groepen vanaf 150 personen. Er staat u een volledig verzorgde dag te wachten op het prachtige eiland Texel.

U wordt met een garnalen kotter in Den Helder opgehaald en gaat al garnalen vissend naar Texel.
Op Texel aangekomen, staat er een heerlijke picknick klaar. ‘s Middags voor ieder wat wils: Mountainbiken, Flora bezoek, Strandprogramma, Gps puzzeltocht of een bezoek aan Texelse schapenkaas boerderij.
Aan het einde van de dag ziet iedereen elkaar weer terug bij de BBQ bij een strandpaviljoen.

Keuze programma
Schipbreuk en juttersmuseum Flora op Texel
In het grootste juttersmuseum ter wereld op het waddeneiland Texel komt de bezoeker ogen tekort. Gejutte spullen uit een periode van zo’n 70 jaar zijn hier bij elkaar gebracht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk verteld door een echte jutter. Stoere mannen die tijdens stormen het strand afschuimen, op zoek naar interessante spullen. In een andere zaal is een boeiende expositie ingericht over strandingen op Texel in de 20e eeuw.

Mountainbiken op Texel
Het fantastische ATB-parcours in het Texelse dennenbos biedt diverse technische uitdagingen. Daarom starten we actief met een instructie over schakelen, remmen, fietshoudingen en veiligheid alvorens het parcours in het bos met ervaren begeleiding gefietst wordt. Na het overwinnen van het eerste hoogteverschil worden de hogere duinen van het waddeneiland pas echt interessant! Deelnemers dragen verplicht een helm welke voor aanvang wordt uitgereikt.

Schapenboerderij De Waddel op Texel
Schapenboerderij De Waddel is gelegen in het prachtige Hoge Berg gebied op het waddeneiland Texel. Boer Jan Willem Bakker zal alles vertellen over hoe zijn dagelijkse leven eruit ziet en over zijn schapen. Zijn kudde bestaat uit 550 ooien, waarvan een gedeelte wordt gemolken. Van deze melk wordt op de boerderij kaas gemaakt. Verder houdt hij zich bezig met stamboek Texelaarfokkerij. U bent van harte welkom om het vee te komen bekijken en een stukje kaas te proeven.

Strand programma’s
Droog over:
Bij het droogoversteken maak je gebruik van de Texelse vindingrijkheid. Je team gaat er voor zorgen dat je geen natte voeten krijgt en dat je eerder dan je tegenstander weer droog zand onder de voeten hebt, mits je de aanwijzingen van je teamleden goed op volgt.

Zeehondenrace:
één teamlid, de zeehond, gaat bovenop een bijna 3 meter hoge strandbal zitten. De andere teamleden rollen de bal zo snel mogelijk naar de finish en dit natuurlijk zónder dat het teamlid eraf valt. Klinkt eenvoudiger dan het is en vergt heel duidelijke coördinatie en communicatie.

De dronken strandjutter:
Een bijzonder juttersverhaal was de insteek van dit spel wat in estafettevorm gespeeld wordt. Het lijkt heel eenvoudig maar dat iedereen dronken wordt van een leeg flesje jutter zullen we bewijzen. Wie weet er dronken toch een snelle tijd neer te zetten. (Er wordt bij dit spel niet daadwerkelijk gedronken).

Touwtrekken:
Iedereen kan toch touwtrekken ? Nou, dat kun je wel vergeten !
Het vergt veel tactiek en teamgeest om je tegenstander te verslaan in dit enerverende strandspel.
En, heb je gewonnen, dan dient de volgende tegenstander zich aan.
Welk team laat zich niet over de streep trekken?

Hoogwaterspel:
Probeer zo snel mogelijk je teamleden over te krijgen van het ene eiland naar het andere. Dit kan door over een touwbrug te klimmen of het magisch wonderwiel te gebruiken.

Kwalleballen:
Wel eens gerugbyd met een levensgrote kwal? Dat valt nog lang niet mee! In het rulle strandzand of langs de vloedlijn, met een droge of glibberige “kwal”. Dit spel levert veel lachwekkende taferelen op en is niet bedoeld voor kniesoren.

Stormbaan:
Welk team krijgt de meeste hoeveelheid water in hun kuip? Wie de badmuts op de juiste manier vasthoud en over de stormbaan weet te komen krijgt zonder te veel knoeien de kuip als eerste vol.

Klik hier voor meer informatie over dit bedrijfsuitje op Texel of voor een vrijblijvende offerte!
Of kijk eens hier en Ontdek Texel

Met recreatieve groet,

Lynn Kraaijeveld
Zakelijk.nl