Tips bij het kiezen van de juiste folderhouder

0

Je hebt je drukwerk professioneel op laten maken en vervolgens door een even professionele drukker laten printen. Nu is het natuurlijk ook belangrijk om dit geweldige promotiemateriaal, op een professionele en representatieve manier tentoon te stellen. Hoewel je zou denken dat het kiezen van de juiste folderhouders een eitje is; er komt meer bij kijken dan je denkt. Er zijn namelijk tientallen soorten, maten en kleuren folderhouders te vinden, en er is er vaak maar eentje die perfect bij jouw folder, promotiemateriaal en onderneming past. Hoe je de juiste folderhouder kiest, lees je hier!

Locatie en plaatsing

Waar komt de folderhouder te staan? Wil je het promotiewerk in de entree van je onderneming presenteren, neem je de folderhouder mee naar een beurs, of komt deze op een openbare locatie te staan? Iedere locatie vraagt zo om zijn eigen folderhouder. Een A5 folderrek is natuurlijk ideaal voor een groot beursplein, terwijl een dubbelzijdige infodisplay juist weer super handig is bij de entree van je onderneming.

Promotiematerialen

Welke promotiematerialen komen uiteindelijk in de folderhouder te staan? Gaat dit om grote, informatieve stukken op posterformaat, of juist op kleinere brochures die makkelijk mee te nemen moeten zijn? Een 8x A4 folderrek heeft bijvoorbeeld een hoog meeneemgehalte, terwijl een infodisplay met kliklijst weer bij uitstek geschikt is voor een informatief posterformaat.

Het doel en de functie

Wat wil je met het plaatsen van deze promotiematerialen bereiken, en wat is de functie van de plaatsing? Wil je, zoals hierboven aangegeven, mensen informeren en lange stukken laten lezen, of wil je juist zoveel mogelijk promotiematerialen uitdelen? Naast folderhouders zijn er bijvoorbeeld ook digitale mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een iPad houder: ideaal voor de digitale brochure of een website preview. Voor andere gelegenheden (denk aan een borrel of diner) zijn er bijvoorbeeld weer leuke tafel standaarden beschikbaar.

De onderneming

Natuurlijk geeft ook de branche waarin je onderneming zich bevindt een grote rol, en spelen ook de kernwaarden mee in de uiteindelijke keuze. Een onderneming die zichzelf hi-tech positioneert, presenteert zichzelf dichter bij zijn kernwaarden met een iPad houder, dan met een plastic folderhouder. Een onderneming waarbij duurzaamheid centraal staat, zal juist weer geen plastic willen gebruiken en eerder voor een duurzame optie kiezen.

Budget

Als laatste speelt natuurlijk ook het budget een rol. Een onderneming welke een groot budget beschikbaar heeft zal misschien makkelijk voor een online brochure variant kunnen kiezen, terwijl een onderneming met minder budget juist voor een goedkopere variant zal gaan. Gelukkig zijn folderhouders terug te vinden in allerlei soorten en maten, en natuurlijk ook budgetten.

Delen

About Author