Redactie TIP: 8-daagse Groepsreis door Jordanië

0

Jordanië is een land wat u gezien moét hebben! Het rood/ roze wereldwonder Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de hoofdstad Amman, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien in Jordanië.

Deze rondreis laat het beste van Jordanië zien. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn in het programma opgenomen. Doordat Jordanië een afwisselend land is, is het de ideale bestemming voor een groepsreis. Een rondreis door Jordanië is een echte aanrader!

Door de afwisseling in het programma is deze groepsrondreis voor veel groepen geschikt als kennismaking met Jordanië. De volledige reis staat er een bus met airconditioning en chauffeur voor u klaar om u overal naar toe te brengen. Daarnaast zal er gedurende de hele week een ervaren gids met u meereizen die u van alles kan vertellen over dit bijzondere land en de plaatsen die u gaat bezoeken.

De onderstaande reis is slechts een voorbeeldreis en is bedoeld ter inspiratie. Wilt u iets anders? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen graag uw groepsreis helemaal op maat voor u samen.

8-daagse groepsreis Jordanië

Tijdens deze 8-daagse groepsreis maakt u kennis met alle hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië. De 1e en de 8e dag staan in het teken van de reis. U vliegt vanaf Amsterdam en komt aan op Amman.

Tijdens de reis hebben jullie de beschikking tot een gids. De gids leidt u rond door onder andere Amman en laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zien zoals onder andere de Koning Abdullah moskee en het Romeinse Amfitheater. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht tijdens een heerlijke lunch, waarna er wordt vertrokken naar Jerash. Jerash is het klassieke hoogtepunt van één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd.

Op de 3e dag verlaat u Amman en reist richting Petra. Onderweg stoppen jullie in onder andere Madaba en Kerak. Eenmaal in Petra aangekomen beleeft u in de avond “Petra by Night”. Dit is een zeer bijzondere ervaring en een unieke manier om wereldwonder Petra te ontdekken.

De 4e dag verblijft u de hele dag in de bijzondere stad Petra. Deze stad is duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. In de avond lekker ontspannen tijdens een kookworkshop.

Na het ontbijt op de 5e dag verlaat u Petra en gaat u op weg naar de Woestijn van Jordanië, Wadi Rum. Onderweg maakt u eerst nog een stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah. Rond het middaguur komt u aan bij de meest spectaculaire woestijn van Jordanië, Wadi Rum. U zult hier overnachten in een tentenkamp in de woestijn. In de middag staat er een jeepsafari op het programma. Met een 4 wheel drive, onder leiding van de Bedoeïenen, rijdt u door het rulle zand van de rode woestijn en ziet u de overblijfselen van de oude beschaving.

Op de 6e dag verlaat u de woestijn en vertrekt u richting het uiterste zuidelijke puntje van Jordanië, Aqaba. Het is tijd voor ontspanning aan de Rode Zee. In Aqaba kunt u heerlijk aan het aan het strand liggen, al snorkelend de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee ontdekken of rustig bij het zwembad van uw hotel een boek lezen.

Op dag 7 rijdt u vanuit Aqaba terug naar waar u de reis bent begonnen, in de mooie hoofdstad Amman. Onderweg zal de chauffeur een stop maken bij de Dode Zee. De Dode Zee ligt op het laagste punt van de aarde, op meer dan 400 meter onder zeeniveau. Door het extreem hoge zoutgehalte in de Dode Zee blijft u hier drijven. Drijvend op uw rug een krantje lezen is geen enkel probleem in de Dode Zee.

Na het bezoek aan de Dode Zee reist u terug naar Amman voor uw laatste overnachting in Jordanië.

Dag 8 staat in het teken van de terugreis en vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Op zoek naar iets bijzonders? Boek hier deze unieke 8-daagse groepsreis door Jordanië!

Delen

About Author