Menu
Workshops

3 Tips voor startende ondernemers

Bent u een startende ondernemen? Lees dan onze tips hieronder!

Probeer niet alles zelf te doen
Iedereen heeft zo zijn specialiteiten. De een is hier goed in en de ander is daar goed in. Probeer dan ook niet om alles zelf te kunnen, maar besteed onderdelen uit waar een ander beter in is. Niet alleen kunt u zich op deze manier beter richten op de onderdelen waar u zelf beter in bent. De kwaliteit van de uitbesteedde onderdelen zal ook hoger liggen als het door een professional opgepakt is.

De optimist
Als u als ondernemer het hoofd laat hangen dan wordt het nooit wat. Alleen u bent verantwoordelijk voor uw eigen succes. Als u als ondernemer succes uitstraat is de kans ook groter dat u daadwerkelijk succes maakt. Maak het dan toch uit dat u af en toe ergens tegenaan loopt, absoluut niet. Zie het maar als een leermoment.

Commercieel zijn is niet slecht
Durf als beginnende ondernemer commercieel te zijn. Veel startende ondernemers vinden het eng om direct commercieel te handelen, maar dit is wel nodig als u succesvol wilt zijn. Echter is het aan u zelf of u ook commercieel overkomt. Op het moment dat u authentiek denkt en handelt vanuit uw hart, zal u niet opdringerig overkomen.