Menu
Workshops

De eerste stappen van een eigen onderneming

U heeft een goed idee wat u door middel van een eigen bedrijf op de markt wil gaan brengen. Dan is het vanaf nu belangrijk om stap voor stap de juiste activiteiten uit te gaan voeren. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste eerste stappen als u een eigen bedrijf op gaat zetten?

Ondernemingsplan
Start om te beginnen met het uitwerken van uw ondernemingsplan. De kans dat een goed idee zonder ondernemingsplan van de grond komt is erg klein. Het doel van een ondernemingsplan is om de volgende zaken goed te onderzoeken en op papier te zetten:

  • Wie is uw doelgroep, waar bevindt uw doelgroep zich, wat beweegt uw doelgroep e.d.
  • Wat is het doel van uw onderneming? Wat is uw missie, visie en mission statement?
  • Hoe wilt u uw plan uit gaan werken?
  • Wat is uw rechtsvorm?
  • Wat zijn te verwachtte uitgaven en inkomsten? Waar ligt het break-even-point.

Uw ondernemingsplan is ervoor bedoelt om uw eigen plannen overzichtelijk te krijgen zodat u goed voor ogen hebt wat u met uw bedrijf wilt gaan doen de komende jaren. Anderzijds is het bedoelt om andere mensen te overtuigen van jouw idee. Mensen en bedrijven zoals de bank, investeerders en samenwerkingspartners. Vergeet ook niet om een bedrijfsnaam te bedenken.

Kamer van Koophandel
Nu u alles op papier heeft staan is het tijd om uw bedrijf officieel te gaan maken. U gaat uw bedrijf nu inschrijven van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vergeet niet om uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Website
Of u nu een online bedrijf op zet of niet, zorg anno 2015 altijd dat u online goed te vinden bent. Maak een bedrijfswebsite aan en de daarbij behorende social media pagina’s. Verdiep u verder ook in de mogelijkheden van Google.

Zo, nu heeft u de eerste stappen gezet voor het opstarten van uw eigen bedrijf. Succes!