Menu
Workshops

Jeroen Dijk niet langer aandeelhouder van online drukkerij Reclameland

Roden woensdag 24 juni 2015, Reclameland maakt bekend dat Jeroen Dijk niet langer aandeelhouder is van de online drukkerij. Sinds juli 2014 heeft Jeroen afstand gedaan als directielid, maar is nog altijd nauw betrokken bij Reclameland. Wouter Haan is met dit besluit volledig eigenaar van de online drukkerij.

De belangrijkste reden voor Jeroen Dijk om op directioneel niveau afstand te doen van Reclameland is vanwege het eindigen van de pioniersfase. “In januari 2008 was Reclameland een bedrijf met één medewerker en een stagiair. Voor Wouter en mij de grote uitdaging om Reclameland neer te zetten als sterk merk. Nu, acht jaar later, kan ik zeggen dat dat is gelukt. Ik kijk dan ook terug op een prachtige periode. Elke dag steeg het aantal orders waardoor we meer personeel moesten aannemen en machines moesten aanschaffen. Een verhuizing naar een groter pand lag dan ook al snel voor de hand. En nog steeds blijven mensen en machines komen. Het voelt voor mij als stoppen op het hoogtepunt. Het merk Reclameland staat nu. Met die gedachte kan ik met een gerust hart Reclameland meer loslaten.”

Er is inderdaad geen sprake van volledig loslaten, want nog steeds is Jeroen Dijk verbonden aan Reclameland. “Vorig jaar hebben we dit besluit ondertekend, maar nog steeds ben ik dagelijks te vinden op de werkvloer en ben ik betrokken bij alle processen. Ik vind het ook nog steeds een uitdaging om alles zo efficiënt mogelijk in te richten; ik beleef er veel plezier aan. Maar door vorig jaar deze stap te hebben gezet, heb ik meer ruimte om verder te kijken en wellicht nieuwe projecten te starten. Het lijkt me gewoon gaaf om weer van niets, iets te maken. Dat pionieren is echt waar mijn hart ligt.”

“Trots en mooi”, reageert Wouter Haan. “Met Jeroen heb ik Reclameland opgebouwd tot hier waar we nu staan. We hebben op dit moment bijna vijftig mensen aan het werk en bedienen zo’n 60.000 klanten in binnen- en buitenland. Het is geweldig dat ik met Jeroen zoveel mijlpalen heb bereikt. En nog steeds zijn we elkaars beste vrienden. Natuurlijk is de waarde van het bedrijf ook extern bepaald. Maar dat we tijdens een etentje na tien minuten al over de financiën uit waren, zegt ook iets. We hebben samen fantastische dingen meegemaakt. Dat neemt niemand ons meer af. Elke dag hebben we lol op de werkvloer en regelmatig eten we samen. Of we gaan samen sporten waarbij ook weer blijkt hoe gewaagd we aan elkaar zijn; we geven elkaar geen duimbreed toe. Eigenlijk is de hechte band die we al hadden, alleen maar sterker geworden. Dat Jeroen vorig jaar deze keuze heeft gemaakt, daar heb ik enorm veel respect voor. Ik vind het ontzettend stoer als iemand een beslissing als deze neemt, om zijn passie achterna te gaan.”

Met het besluit van Jeroen Dijk gaat Reclameland verder onder leiding van Wouter Haan. “Ik ga nu ‘alleen’ verder met Reclameland. Alleen tussen aanhalingstekens, want Jeroen is er gewoon nog. Bovendien sta ik er niet alleen voor. Ik heb een fijn, hecht team om me heen en we doen dit echt samen. Ook voor hen verandert er in die zin niets. We blijven inzetten op verdere groei en werken elke dag opnieuw hard om onze klanten de beste service en kwaliteit drukwerk te bieden. Zo hebben we onlangs onze spoedlevering nog sneller gemaakt. Klanten die nu iets voor 17.00 uur bestellen en het bestand aanleveren, hebben het drukwerk de volgende dag al in huis. Samen met het team ga ik Reclameland nog steviger in de markt zetten. Voor de toekomst zien we voldoende uitdagingen en kansen om ons verder te ontwikkelen. De komende maanden gaan we bijvoorbeeld de papiersoorten die we standaard aanbieden, uitbreiden. Een uitbreiding van producten en verbeterde service zorgen voor groei. Binnen drie jaar wil ik dat onze omzet verdubbelt.”

Reclameland is een Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in drukwerk. Dagelijks produceert de online drukkerij zo’n vijfhonderd drukwerkopdrachten. Het assortiment bestaat onder meer uit visitekaartjes, flyers, briefpapier, spandoeken, bierviltjes en magazines. Klanten waarderen vooral de scherpe prijzen, snelle levering en goede service van Reclameland. Zo wordt Reclameland op Trustpilot beoordeeld met een 9,8. Trustpilot is een onafhankelijke site waarop iedereen een beoordeling, zowel positief als negatief, kan plaatsen. Reclameland is op de beoordelingssite al drie jaar op rij verkozen tot de nummer 1 drukkerij van Nederland. Ook is Reclameland actief in de Belgische markt.