Menu
Workshops

Waarom voor 50-plussers gaan

Als werkgever heeft u veel voordeel bij het in dienst nemen van een oudere werkzoekende. Misschien bent u hiervan niet op de hoogte, maar op financieel gebied kan het u veel opleveren. Om de onderstaande kortingen en subsidies gaat het.

 1. Premiekorting
  Bij de werknemers die ouder zijn dan 50 jaar, hoeft u daarbij minder premie WW en WIA te betalen.
 2. De mobiliteitsbonus
  Voor maximaal 3 jaar kunt u een bonus van 7000 euro per jaar krijgen! Als u een werkloze van 50 jaar of ouder in dienst neemt heeft u hier dus echt een voordeel aan!
 3. No-riskpolis
  Dit geldt alleen voor werkzoekenden die voor 8 juli 1954 zijn geboren, 52 weken of langer een WW-uitkering hebben en bij een werkgever gaan werken. Als uw werknemer ziek wordt, dan wordt na 13 weken de Ziektewetuitkering overgenomen door UWV. Het ziekteverzuim kost u als werkgever dan weinig geld. De polis is geldig voor de eerste vijf jaar vanaf de eerste werkdag.
 4. Geen premie bij werk minder dan 6 weken
  Als u iemand in dienst neemt die voor maximaal zes weken ergens aan de slag mag, dan hoeft u als werkgever geen premie WIA en WW te betalen. De werknemer krijgt zo wel de kans zich te laten zien en u heeft wellicht binnenkort er een nieuwe werknemer bij!

Vergeet niet dat een 50 plusser veel ervaring heeft een ook nog is een toegewijde werkkracht is.