Menu
Arbeid

Minister Asscher lanceert ‘Neem jij initiatief op je werk?’

Goed, gemotiveerd en gezond werken tot aan je pensioen is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Op 17 oktober lanceert minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de website Duurzameinzetbaarheid.nl tijdens een bijeenkomst over flexibel én duurzaam werken. Minister Asscher: “Door te investeren in jezelf, blijf je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt“. Op de website staan tips en adviezen om kansen te pakken en initiatief te nemen om de mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten.

Duurzame Inzetbaarheid
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met het project werknemers stimuleren te investeren in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Zo blijven werknemers flexibel inzetbaar bij verschillende bedrijven, zijn ze gemotiveerd en gezond. Zeker in tijden waarin zelfs vast banen onder druk staan, is het voor elke werknemer belangrijk om een goed, gezond en aantrekkelijk profiel te hebben én te houden. Op de website Duurzameinzetbaarheid.nl kunnen werknemers zichzelf testen, staan praktisch tips en worden de ervaringen van andere werknemers gedeeld.

Wees flexibel
Gemma Janssen is 67 jaar en werkt al 50 jaar met veel plezier in de verpleging. Gemma werkt vier ochtenden in de week als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland. Avonddiensten draait ze niet meer, maar wel weekend- en feestdagen. ‘We werken in een klein team dus een dienst van iemand over nemen hoort erbij. Daardoor werk ik soms wel wat meer uren, maar  je moet ook wel een beetje flexibel zijn.’  Flexibiliteit is volgens Gemma een belangrijke voorwaarde om duurzaam inzetbaar te zijn, maar minstens net zo belangrijk zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheid. ‘Ik heb ik samen met een collega bedacht dat we iedere vrijdagmiddag lunchen met ons team. Bij mijn bedrijf kan ik alles zelf regelen en word ik bij alles betrokken. Dat is een reden dat ik nog wel even met dit werk wil doorgaan!’