Menu
Arbeid

Urenregistratie makkelijk maken

Urenregistratie: je weet dat het moet, maar het is niet je favoriete bezigheid. Steeds maar vastleggen wat er gedaan is, kost hartstikke veel tijd. Gelukkig kan het anders. Met urenregistratie-software of een app kun je veel tijd besparen.

In dit artikel vind je wat urenregistratie is, hoe het werkt, wanneer je een app of software moet gebruiken en of je het zelf kunt gebruiken.

Urenregistratie: wat is dat?

Met urenregistratie houd je de tijd bij die je hebt besteed aan een bepaalde klant of bezigheid. Dit is cruciaal voor je bedrijf. Hiermee kun je facturen opstellen en een volledige administratie voeren.

Je kunt je uren registreren in Excel. Maar dit is een tijdrovend proces. Daarnaast levert deze werkwijze weinig inzicht op. Je moet je gemaakte uren vervolgens handmatig verwerken in een factuur of in je boekhouding. Niet echt optimaal, dus.

Urenregistratiesoftware scheelt tijd  

Een andere mogelijkheid is urenregistratie-software. Je kunt ook kiezen voor een urenregistratie-app. Beide mogelijkheden hebben hun eigen voordelen, maar het is zeker dat ze allebei efficiënter zijn dan een Excel-bestand.

Hoe werkt urenregistratie-software?

Met urenregistratie-software kunnen medewerkers eenvoudig hun uren boeken. Als je een goed softwarepakket kiest, kun je de gemaakte uren automatisch koppelen aan facturen of administratie. Dit is niet automatisch het geval, dus let altijd goed op de aanwezige functionaliteiten.

Voor een optimale integratie kun je het beste voor een totaalpakket kiezen. Verschillende systemen koppelen niet altijd even goed met elkaar. Kijk dus kritisch naar wat je nodig hebt.

Urenregistratie software

Hoe werkt een urenregistratie-app?

Een app voor urenregistratie is meestal een tool van urenregistratie-software. Hiermee kunnen medewerkers ook als ze onderweg zijn eenvoudig uren schrijven. Ideaal als er veel wordt gereisd in je organisatie.

Let er ook in dit geval op of geschreven uren worden gekoppeld aan je andere systemen. Krijgt de administratie de gemaakte uren automatisch door? En hoe zit het met de financiële afdeling?

Kan ik urenregistratie-software gebruiken?

In principe is urenregistratie-software of een urenregistratie-app voor iedereen geschikt. Werk je in je eentje, voor weinig opdrachtgevers? Dan kan het soms nog wel uit om je uren in een Excel-bestandje bij te houden. 

Vooral organisaties met meer dan 10 werknemers hebben veel baat bij urenregistratie-software. Als je voor een goed geïntegreerd systeem kiest, kun je makkelijk factureren, zie je de gemaakte uren per klant en medewerker en krijg je inzicht in onderhanden werk. Het kan dan eigenlijk niet meer uit om zonder software of apps voor urenregistratie te werken.