Inkoop en inrichting van een nieuwe kantoorruimte

0

Gaat uw bedrijf verhuizen of staat er een kantoor-make-over op de planning dan heeft u als inkoper een verantwoordelijke taak. U beheert de budgetten en heeft contact met diverse partijen waardoor u zowel uw werkgever als de klant tevreden moet houden. Een goede klantrelatie betaald zich op termijn immers altijd uit. In dit artikel geven wij u enkele tips bij het inrichten en inkopen van uw nieuwe kantoor.

Hoe groot of klein uw organisatie ook is, bij het inrichten van een nieuw kantoor komt veel kijken. In verreweg de meeste gevallen werken inkopers samen met designers om tot de perfect inrichting te komen. Hoewel zij de grote lijnen weergeven, ben jij als inkoper nog altijd verantwoordelijk voor het totaalplaatje.

Denk aan de routing

Elementen als bureaus en bureaustoelen worden standaard meegenomen in het ontwerp van een nieuwe ruimte. Om te voorkomen dat belangrijke meubels over het hoofd worden gezien, adviseren wij om de routing in kaar te brengen. Zo komt u er bijvoorbeeld achter dat kapstokken niet vergeten mogen worden. Het klinkt misschien vreemd, maar een garderobe is voor een klant de 1e plek binnen uw organisatie waarmee zij in aanraking komen. Een goede gastheer hangt de jas van de klant weg maar mocht dat niet mogelijk zijn, dan is het wel zo verstandig om te investeren in een goede kapstok.

Leer van fouten uit het verleden

Na een verbouwing of verhuizing beginnen bedrijven met een frisse start. Wat mis ging in het oude design, kan nu worden aangepast. Een herkenbaar element van gedeelde frustratie is de chaos in de koelkast. Producten gaan over de datum en worden door collega’s regelmatig vergeten. Onze tip is om opbergboxen te gebruiken. Door deze bakken in verschillende formaten te kopen en te labelen, worden veel frustraties weggenomen en blijft de koelkast schoon en fris.

Zorg voor voldoende groen

Er zijn tientallen onderzoeken die aantonen dat groen op kantoor de werksfeer verbetert. Zo bleek uit een Australisch onderzoek dat stress en negatieve gevoelens afnemen bij voldoende beplanting op de werkplek. Ook zorgen planten voor een verbeterde luchtkwaliteit en een betere akoestiek waardoor de productiviteit toeneemt. Investeer dus in groenvoorzieningen om de sfeer en productiviteit op kantoor te verbeteren.

Delen

About Author