Sportevenement organiseren: 4 tips

0

Het organiseren van een sportevenement kan geweldig zijn om het team dichter bij elkaar te brengen of even op informele manier samen te laten werken. Zeker jaarlijks terugkerende sportevenementen voor de hele onderneming (en bijbehorende familie natuurlijk) zijn ontzettend populair. Steeds meer bedrijven hebben dan ook een eigen intern sportteam, dat zich ieder jaar weer meet met andere teams uit hetzelfde bedrijf; toch net iets anders dan een teamuitje op de boot. Maar de organisatie van zo’n evenement vraagt om flink wat voorbereiding. Met deze handige tips zorg je ervoor dat het evenement ook dit jaar weer slaagt.

  1. Maak een goede planning

Van de standaard weekplanning tot een evenement planning; een goede planning zorgt ervoor dat doelen bereikt kunnen worden. Begin de planning op tijd en maak een duidelijke onderverdeling in wie welke taken tot zich neemt. Wanneer je de planning goed aanpakt, hoeft er op het evenement zelf veel minder nagedacht te worden. Iedereen weet hoe de planning eruit ziet en wat er van hem of haar verwacht wordt. Daarnaast geeft het je meteen een leidraad om altijd op terug te kunnen vallen.

  1. Werk eventueel met een thema

Hoe oud we ook worden, thema’s blijven leuk. Zeker bij terugkerende sportevenementen kan het dan ook extra spannend gemaakt worden door met een thema te werken. Dit thema kun je vervolgens zo groot en klein maken als je zelf wilt. Een Italiaans thema kan bijvoorbeeld terugkomen in het eten en drinken, maar ook in het entertainment, de muziek of zelfs de sport die gespeeld gaat worden.

  1. Maak het leuk voor iedereen

Een sportevenement moet natuurlijk leuk zijn voor iedereen; ook voor degenen die niet meespelen. Zorg dus dat ook deze bezoekers plezier kunnen beleven aan het evenement. Of je dit nu doet door het inhuren van leuk entertainment, het organiseren van spellen en activiteiten of het weggeven van leuke geschenken zoals give-away bidons. Zorg dat iedereen het naar zijn zin kan hebben!

  1. Maak het compleet

Een sportevenement wordt natuurlijk leuker wanneer iedereen mee mag genieten; en daar hoort vaak ook de familie bij. Maar dit betekent natuurlijk ook dat er flink wat georganiseerd moet worden. Sta dus ook altijd stil bij alle mogelijke personen die het evenement zouden kunnen bezoeken. Van springkussens voor kleine kinderen, tot veganistische gerechten voor veganistische medewerkers. Het kan helpen om even flink te brainstormen over wat er allemaal fout kan gaan, en daar direct een oplossing op te verzinnen. Zo weet je zeker dat het evenement soepeltjes verloopt, wat er ook gebeurt.

Delen

About Author