Menu
Workshops

Een schoon kantoor, hoe regel je dat?

Uw bedrijf schoonmaken is niet altijd een leuke bezigheid. Toch is een schoon kantoor wel belangrijk. Niet alleen voor de gezondheid van uw personeel, maar ook voor klanten die bij u op bezoek komen. Het zegt namelijk iets over de professionaliteit van uw dienstverlening aan klanten. Soms kunt u prima zelf uw kantoor schoon maken, maar soms kunt u het beter uitbesteden. Hier volgen een aantal tips die u daarbij kunnen helpen.

Zelf uitvoeren van schoonmaak werkzaamheden
Wanneer u een startend ondernemer bent, beschikt u niet altijd over een groot budget. Dan kunt u het beste de schoonmaak werkzaamheden zelf uitvoeren. Simpele dingetjes kunnen daar al een belangrijke bijdrage aan leveren. Wanneer uw personeel alles achter zich opruimt, of dagelijks een bureau netjes bij houdt, dan kunt u op veel kosten besparen. Zelf doen kan u een flinke besparing opleveren, die u prima kunt gebruiken voor investeringen in uw bedrijf.

Schoon laten maken door een externe partij
Schoonmaakwerk kun u uit handen geven, wanneer u zelf over voldoende financiële middelen beschikt om een schoonmaakbedrijf te kunnen betalen. U kunt u dan zelf bezig houden met waar u goed in bent en deze werkzaamheden overdragen aan een extern bedrijf. Uiteraard kunt u met het schoonmaakbedrijf afspreken wat de frequentie moet zijn waarin de schoonmakers bij u langskomen om schoon te maken. En wat betreft de kwaliteit van de schoonmaker zou u kunnen kijken of ze erkend zijn en bijvoorbeeld werken met de Stichting Schoonmaakkwaliteit.

Een verzorgd en schoon kantoor
U moet er een prioriteit van maken dat uw kantoor altijd schoon en verzorgd is. Het creëert namelijk ook rust in uw eigen hoofd. En dat is iets dat u als ondernemer goed kunt gebruiken. Maak daar daarom gebruik van. Wanneer uw personeel de simpele zaken zelf uitvoert, zoals het inruimen van een vaatwasser bijvoorbeeld, dan heeft u al flink wat geld bespaard. Mocht het teveel werk worden, dan is het handig om een bedrijf in te schakelen.