Menu
Administratie

De voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie

Als jij eigenaar van een bedrijf met mensen in loondienst bent, dan moet je ook rekening houden met de salarisadministratie. Een tijdrovende klus, waarbij kleine foutjes snel gemaakt zijn.. Het is namelijk nooit leuk als jij als werknemer te weinig geld gestort krijgt. Dit kan van invloed op de motivatie zijn. Zeker als je kei- en keihard hebt gewerkt. Het is daarom van belang dat de administratie vlekkeloos verloopt. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar wat te denken van uitbesteden? Op deze manier weet je zeker dat het goed gaat en hoef je er zelf amper over na te denken. In dit artikel vertellen wij jou over de voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie.

Waarom moet je salarisadministratie doen?

Bij een juiste salarisadministratie zorg je ervoor dat jouw werknemers hun salaris op tijd krijgen. Je stelt samen een bruto- en nettoloon op, waarbij rekening wordt gehouden met loonheffingen, overige aftrekposten en onkostenvergoedingen. Daarnaast is het van belang dat de administratie in lijn is met de geldende pensioen- en CAO-regels. Al met al kunnen we zeggen dat de salarisadministratie een flinke onderneming is, waarbij foutjes zoveel mogelijk moeten worden voorkomen. Werkgevers zijn verplicht de salarisadministratie bij te houden. Op de manier krijgt de Belastingdienst een beter zicht op de betalingen aan de medewerkers. 

De voordelen van het uitbesteden

Een populaire optie voor de salarisadministratie is om het uit te besteden. Op deze manier gaan mensen met kennis en knowhow van alle regels voor jou aan de slag en hoef jij alleen de gegevens nog maar door te sturen. Hieronder volgen de voordelen:

Het besparen van tijd

Ben jij heel druk met andere zaken en zit je tot ’s avonds laat nog aan de administratie? Dit kan nog wel eens frustrerend zijn. Zeker omdat je laat in de avond ook niet meer op je scherpst bent. Hierdoor kan het handig zijn dit volledig los te laten en anderen het te laten oplossen. 

De relatief goede tarieven

Als jij zelf de administratie doet, dan ben je hier ongetwijfeld langer mee bezig dan een ander bedrijf. Uiteraard betaal jij dit bedrijf, maar wat nu als jij de overige uren kan gebruiken om bijvoorbeeld zelf te werken? Ja, je betaalt misschien een flink bedrag. Maar je wint er zoveel tijd en dus wellicht ook geld mee terug. En je bent zeker van een goede afhandeling. Wil jij hier meer over weten? Lees hier over de tarieven voor salarisadministratie uitbesteden.

Altijd op de hoogte

Net als vele andere zaken ontwikkelen de belastingregels zich ook. Zit je er net lekker in, dan zal je zien dat er opeens een regel verandert. En hierdoor ligt alles weer overhoop. Dan kun je weer opnieuw beginnen. Bedrijven die voor jou de administratie kunnen doen zijn altijd op de hoogte en handelen hiernaar.

Verantwoordelijkheid

Als baas ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw bedrijf. En dus ook voor de werknemers. Dit kan nog wel eens van invloed zijn op jouw gemoedstoestand. Het gevoel van constant onder druk staan kan aanwezig zijn. Door de salarisadministratie uit te besteden ben je van dit gevoel in ieder geval af. Eventuele fouten komen op het conto van het bureau en jij hoeft alleen maar te zorgen dat de juiste documenten bij het bedrijf komen. Dit scheelt je veel boetes en berispingen van de Belastingdienst. We weten immers allemaal dat deze kosten erg op kunnen lopen. 

En tot slot is dit voordeel goed voor jezelf. Even niet bezig zijn met je bedrijf is fijn. Tijd voor een avondje voetbal of een gezellig spelletje met het gezin. En anders verzin je vast wel iets anders leuks.

Zelf doen of uitbesteden?

In dit artikel heb je een aantal voordelen gelezen over het uitbesteden van jouw salarisadministratie. Het levert je tijd op en scheelt je verantwoordelijk. Dit alleen al zijn twee dingen waar veel bazen alleen maar van kunnen dromen. Het kan als een grote stap voelen om bepaalde dingen uit te besteden, aangezien veel mensen het idee hebben het allemaal wel zelf te kunnen. Het is ook helemaal niet verkeerd dit te proberen. Wees er echter van bewust dat een foutje in een klein hoekje zit en je simpelweg niet in de problemen wilt komen. We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over de voordelen van het uitbesteden van salarisadministratie. Durf jij het aan!?