Menu
Management

Waarom je in 2021 niet zonder online marketing kunt

Waarom je in 2021 niet zonder online marketing kunt

Tegenwoordig leeft iedereen online. Winkelen, eten bestellen, lessen volgen, informatie vinden; alles gaat via de zoekmachine.

Als bedrijf is flyeren en posters ophangen niet meer genoeg. Spotjes op tv kun je beter vervangen door filmpjes op Instagram. Online marketing is cruciaal voor elke ondernemer.

Als je eenmaal te smaak te pakken hebt van goede online marketing, kun je de hulp inschakelen van een SEO online marketing bureau zodat jouw zichtbaarheid geoptimaliseerd wordt en je nog meer tevreden klanten bereikt!

Wat is online marketing?

Online marketing draait om het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf. Je wil hoog in de zoekmachine eindigen zodat je makkelijk vindbaar bent voor klanten. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Laat DoubleSmart je helpen.

Door middel van SEO (Search Engine Optimalisation), een goed navigeerbare website en de creatie van relevante content, vind je de doelgroep die perfect aansluit op jouw bedrijf en maakt online marketing enorm succes mogelijk.

Waarom-je-juist-nu-voor-online-marketing-kiest

Waarom je juist nu voor online marketing kiest:

  • Het aantal klanten groeit dagelijks. Ten eerste is de online wereld enorm aan het groeien. Iedereen maakt gebruik van het internet. Iedereen werkt aan zijn of haar online identiteit. Kinderen groeien er tegenwoordig mee op en zullen hun hele leven digitaal actief zijn. Zo blijft er een constante toestroom van nieuwe klanten, die een online presence van je verwachten.
  • Je kunt de effectiviteit van je marketing strategie direct meten. Het resultaat van online marketing is goed zichtbaar. Je kunt zien wie jouw klanten zijn en hoe ze zich gedragen, je ziet jouw bereik.
  • Elke niche is bereikbaar. Online kun je gericht targeten. Hierdoor wordt je marketing strategie nog efficiënter en bereik je direct de juiste klanten.
  • Online marketing is goedkoop. Online marketing is veel goedkoper dan traditionele vormen van marketing. Uit onderzoek van HubSpot blijkt dat online gegenereerde leads wel 61% goedkoper zijn dan traditioneel gegenereerde leads. Simpelweg omdat er geen reis- en materiaalkosten zijn die je moet betalen. Bovendien kun je het verkeer naar jouw website vergroten door veel content te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan gastartikelen op blogs en door gedeeld te worden via sociale media kanalen. Dit draagt allemaal direct bij aan jouw zichtbaarheid en de vindbaarheid van je bedrijf in de zoekmachines.
  • Je bent niet gebonden aan plaats en tijd. Online heb je geen last van beperkingen wat betreft fysieke ruimte of verschillende tijdzones. Je kunt overal ter wereld jouw perfecte doelgroep vinden.
  • Heel veel mogelijkheden. Het leuke van online marketing is dat er een grote hoeveelheid aan variatie is. Denk aan SEO optimalisatie, maar ook aan een goede website, actieve sociale media kanalen, webinars, deelbare video’s, iconische GIFS, maar ook een goedgeschreven e-mail heeft grote impact. Er is dus veel mogelijk en juist daarom kun jij de beste strategie bedenken voor jouw bedrijf en voor de doelgroep die je zoekt.

Al met al is online marketing onmisbaar in deze tijd. Het biedt vele voordelen voor je bedrijf. Bovendien bespaart het kosten, vind je klanten op een doelgerichte manier en je ziet met eigen ogen het succes van je bedrijf toenemen.