Menu
Opleiding

Ga je op tijd je examens oefenen?

Ga je op tijd je examens oefenen

Het is heel logisch als jij je een beetje zorgen maakt over je toekomst. Neem het maar van ons aan. Als je over een jaar of tien terugkijkt op je eindexamenjaar, dan mag je gerust zeggen dat je het niet gemakkelijk hebt gehad. Jouw generatie heeft het moeilijker gehad dan andere generaties en dat is echt niet overdreven. Hoeveel maanden heb je niet thuis gezeten en noodgedwongen gebruik moeten maken van online lessen? Heb je net zoveel geleerd als in een normaal jaar, toen je elke dag zonder problemen naar school moest? Je hebt geprobeerd om bij te blijven, maar je bent toch onzeker van je zaak. Examens oefenen is de beste voorbereiding.

Hoe leer je het liefst voor examens?

Examens en schoolonderzoeken, je kunt die woorden eigenlijk niet meer horen. Toch is het helemaal niet nodig om het Spaans benauwd te krijgen. Als je op tijd begint met her herhalen van je lesstof, merk je dat het beter blijft hangen. Ook merk je zelf dat je begrip van het vak toeneemt. Dan is het alsof alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en je een goed overzicht krijgt wat een vak van je vraagt. Geeft dat al niet meer zelfvertrouwen. Laten we eerlijk zijn, bijna iedereen begint iets te laat met leren. Leren wordt dan stampen en een uitputtingsslag. Je hersenen moeten in korte tijd veel informatie opslokken en ook nog eens netjes onthouden. En dat is nog niet het enige. Je baalt van de strikvragen die je op een examen verwacht. Zou het niet iets zijn om van tevoren examens te oefenen? Door examens te oefenen krijg je een goed beeld van de stof die je moet beheersen en van de manier waarop vragen worden gesteld.

Hoe leer je het liefst voor examens

Is examens oefenen een alternatief voor leren?

In onze Examenbundel vind je per vak een groot aantal examens die in het verleden zijn afgenomen. Is het dan genoeg om oude examens te oefenen en zo je eigen examen te halen? als je slim bent, gok je daar niet op. Elk examen is weer anders en het zou toch zonde zijn als je vragen niet kunt beantwoorden die eigenlijk simpel genoeg voor je zijn. Neem gewoon de tijd om de examenstof goed in je op te nemen. Gebruik onze Examenbundel om jezelf tijdens het leren te testen. Raak gewend aan de manier van vragen stellen. Mocht je examenvrees hebben, dan is examens oefenen een goede manier om meer zelfvertrouwen te kweken. Dan merk je zelf dat je angst eigenlijk totaal niet nodig is.

Is examens oefenen wel leuk?

Mogen we heel eerlijk zijn? Natuurlijk zijn er veel leukere dingen om te doen dan oude examens te oefenen. Maar het is wel erg handig als je ze oefent. Je weet dan snel waar de manco’s in je kennis zitten. Zo kun je gericht de tijd voor het leren indelen. Daarmee heb je ook veel meer tijd over om andere dingen te doen. Dingen die minder met school en examens te maken hebben, maar wel heel belangrijk voor je zijn. Bestel je Examenbundel dus snel en geef jezelf het steuntje in de rug dat je verdient.