Menu
Arbeid / Opleiding

Leuke carrière opties

Weet je nog niet zo goed welke baan je aanspreekt? Of ben je toe aan een carrière switch? Ontelbaar veel mensen gaan ieder jaar weer op zoek naar een nieuwe of eerste functie. Je bent dus zeker niet de enige, maar daarmee ben je nog niet meteen geholpen. Want, welke functie past nou eigenlijk bij jou? Wat spreekt je aan? Om hier gemakkelijker over na te denken hebben we een paar opties voor je opgeschreven. Bekijk deze gauw, misschien zit er wel iets passends voor je bij of doe je goede inspiratie op!

Coachen

Wat dacht je van post HBO coaching? Dit is een opleiding die je na je HBO opleiding, die wel enigszins relevant moet zijn, kunt volgen. Je bent dan in korte tijd een gecertificeerde coach. Vanuit daar kun je andere mensen gaan helpen met een uiteenlopend aantal problemen en uitdagingen. Wanneer dit je aanspreekt is het een baan die ontzettend veel voldoening geeft.

Je eigen bedrijf

Wil je liever niet voor een baas werken? Dan is het een goed idee om je eigen bedrijf op te zetten! Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor bedrijf dat wordt en op welke manier je te werk gaat, maar hebt ook een grote verantwoordelijkheid. Uiteindelijk komt alles namelijk op jouw bordje terecht. Laat je hierdoor niet afschrikken wanneer een eigen zaak je aanspreekt, maar ga er gewoon voor.

Online marketing

Online marketing

Een branche die steeds populairder wordt is die van de online marketing. Online marketing heeft ontzettend veel aspecten die allemaal van belang zijn. Bijna iedereen is dankzij hun smartphone en laptops dagelijks urenlang online en dat biedt ontzettend veel kansen op het vlak van marketing. Wanneer je hier echt interesse voor hebt zul je al gauw een baan vinden, ook al is het dan misschien een traineeship.

Groene vingers

Wil je liever niet op een bureaustoel zitten? Zoek dan een baan waarbij jouw groene vingers van pas komen! Misschien ga je aan de slag bij een hoveniersbedrijf bijvoorbeeld. Heerlijk!

Aan de slag

Wanneer je aan de hand van deze opties een baan hebt gevonden die je aanspreekt is het natuurlijk tijd om hier achteraan te gaan. Sommige functies en branches kennen een personeelstekort waardoor je er gemakkelijk binnenkomt, maar andere opties zoals een eigen bedrijf vragen een ontzettend hoge mate van inspanning voordat je hier helemaal in bent gesetteld. Wat je ook kiest, hoe eerder je er achteraan gaat, hoe eerder je een baan hebt die helemaal naar je zin is. Succes!